Кардамон туралы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Отаны Үндістан болып табылатын тропикалық өсімдіктің тұқымдары. Ежелгі римдіктер мен гректердің арқасында оны жоғары бағалап, жеміс-жидек тағамдарына дәмдеуіш ретінде енгізген кардамон Еуропаға тарады. Кардамонның дәмі мен иісі нәзік, нәзік, ащы. Ол печенье, марципан, бал пряниктері, кілемшелер, пирожныйлар, ашытқы қамырынан жасалған пирогтар, компоттар, жеміс-жидек тағамдарына қоспа ретінде қолданылады. Кардамон сорпалардың, тұздықтардың, тұздықтардың, балық, ет, құс етінен жасалған тағамдардың дәмін жақсартады. Аз мөлшерде жидектерді, алмұрттарды және басқа да жемістерді консервілеуде қолданылады. Бұл кішкентай, сәл қырлы ақшыл жаңғақ, оның ішінде тұқымдары қара-қоңыр, дерлік қара түсті.