Шамбала (мети)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Triqonella fenumqraecum. Бұршақ тұқымдастар тұқымдасына жатады. Жапырақтары мен нәзік сабақтары тамақ үшін қолданылады. Оның төртбұрышты пішінді, жалпақ, қоңыр-бежевый тұқымдары көптеген көкөніс тағамдарында, тағамдарда және жеңіл тағамдарда өте қажет. Шамбала ас қорытуды және жүректің жұмысын ынталандырады, іш қату мен коликке көмектеседі. Шамбала тұқымдарының ащы дәмі бар, сондықтан рецептте көрсетілгеннен артық қабылдамаңыз және оларды қуырған кезде өте мұқият болыңыз. Олар ашық қоңыр болып қалуы керек. Егер тұқымдар тосттар кезінде қызыл-қоңыр реңкке ие болса, олар тағамды ащы етеді. Шамбала Арменияда "Шаман" деген атпен кең таралған. Ол тағамдарға жаңғақ дәмін қосады, сондықтан кейбір көкөніс тағамдарына шамбаланың орнына аздап қуырылған және туралған фундук (фундук) қосуға болады.