Кардамон дәмдеуіш ретінде
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қара және жасыл болуы мүмкін, камфора дәмі бар. Кардамон жемістері жеуге жарамсыз, барлық дәмі мен хош иісінде ұсақ, өте қатты тұқымдар бар. Ұнтақталған кардамон кәмпиттерді, тоқаштарды және балмұздақтарды дәмдеу үшін қолданылады. Арабтар кофеге кардамон тұқымын, скандинавиялықтар нанға, ысталған етке және етке қосады. Кардамонның аз мөлшері жаңа піскен тауық немесе қоян тағамдарына дәм мен талғампаздық қосады. Кардамонның бірнеше тұқымын шайнаған жөн, сонда аузыңызда балғындықтың жағымды сезімі ұзақ уақыт сақталады.