МАЙОРАН
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл өсімдіктің дәмі жалбыз мен бұрыштың үйлесімін біршама еске түсіреді. Маржорам жапырақтары гүл бүршіктерімен бірге шамдарда және кептірілген түрінде қолданылады, оларды бірінші және екінші ет, балық және көкөніс тағамдарына қосады, салаттарға салып, сірке суымен хош иістендіреді. Кептірілген майоранды ұнтаққа айналдырғаннан кейін оны тартылған етке салу ұсынылады. Сорпалар мен тұздықтарға тек майоран инфузиясы салынады, ол үшін өсімдіктер аз мөлшерде ыстық сумен құйылады, қайнатылады және сорпаны сүзіп алғаннан кейін тұздыққа немесе сорпаға қосылады. Майоран тартылған балыққа ащысыз және өткірліксіз жағымды дәм береді.