Серб стиліндегі бұршақ гулясы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұршақ 60, пияз 50, ысталған шұжықтар 100, шошқа майы 30, томат пюресі 10, маринадталған бұрыш 30, сарымсақ 3, ұнтақталған қызыл бұрыш, майоран, зире, тұз.
Сипаттамасы Бұршақтарды түні бойы сіңіреді. Содан кейін лавр қосып, тұзды суға қайнатыңыз (қайнатуға жол бермей). Пиязды ұсақтап турайды, майға аздап қуырады, ұнтақталған қызыл бұрыш, томат пюресі, зире, майоран, ұсақталған сарымсақты қосып, аз мөлшерде бұршақ сорпасына құяды. Ысталған шұжықтарды ұсақтап турайды, бұршақты (қайнатпастан), дайындалған дәмдеуіштерді қосып, бұқтыруға қояды, бұршақ дайын болғанға дейін, туралған маринадталған бұрышты енгізеді. Ақ нан мен қайнатылған картоппен бірге беріледі.