Шие №4 (тәтті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 5 литр қос самогон, 65 г даршын, 25 г кардамон, 15 г қалампыр, 15 г мускат жаңғағы, 0,6 литр су, 4 уыс ұсақталған шие тұқымын алып, таза арақ шыққанша дистилляциялаңыз. Жаңа піскен шиеден шырынды сығып алыңыз, оны ыдысқа құйыңыз, оны тұндырыңыз, ал қалыңдығы түскен кезде сүзгіден өткізіңіз. Шырынды кастрюльге құйыңыз, қант қосыңыз және 1/3 бөлігі қайнағанша пісіріңіз, содан кейін даршын, кардамон тұқымы, қалампыр қосыңыз, қақпағын жабыңыз және қайнатпай баяу отта қайнатыңыз, сосын салқындатыңыз. 1,2 литр шырын үшін 400 г қант, 15 г даршын, 6 г кардамон, 10 г қалампыр алынады. Дайындалған шырынмен алынған самогонды 2: 1 мөлшерінде сұйылтыңыз (бір бөлігі - самогон), араластырыңыз және сүзгіден өткізіңіз.