Насыбайгүл туралы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Оның ащы иісі бар, ал жапырақтары сергітетін, қышқыл дәмге ие. Дәл осылар, әсіресе гүлдену басталғанға дейін жұлынған, дәмдеуіш ретінде қолданылады. Насыбайгүлді сорпаларға, тұздықтарға, балық тағамдарына және... пряниктерге қосқан жақсы. Бірақ ол қызанақтан жасалған кез келген тағаммен жақсы үйлеседі - тұздықтар, шырындар, сорпалар, пюре және т.б. ас қорытуды жақсартады. Егер ас қорыту бұзылса, тамақтанғаннан кейін бір кесе насыбайгүл сусынын ішу ұсынылады (1 шай қасық насыбайгүлді қайнаған суға құйып, талап етіңіз - қайнатпаңыз!). Насыбайгүл басқа дәмдеуіштермен жақсы үйлеспейді. Ерекшелік - сарымсақ.