Сірке суы мен бал қоспасындағы картоп.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Картоп 1 кг (ұсақ) Сірке суы 5 ас қасық. л Бал 1 шай қасық Насыбайгүл 2 шоқ Өсімдік майы 2 ас қасық. л Зәйтүн майы 4 ас қасық. л Үгітілген ірімшік 1 ас қасық. л Картопты жуып, қабығында 20 минут пісіріңіз. Суды ағызып, сәл суытып, қабығын аршыңыз. Толығымен салқындатыңыз. Кішкене кастрюльде бал қосылған сірке суын 1 минут қайнатыңыз. Насыбайгүлдің жапырақтарын бөліп алыңыз. 1/3 бөлігін бір жаққа қойыңыз, қалғанын тураңыз. Картопты өсімдік майына және тұзға қуырыңыз. Сірке суы мен бал қоспасын құйып, ондағы картопты бұқтырыңыз. Зәйтүн майы мен насыбайгүлді лақтырыңыз. Табаққа салыңыз, ірімшік себіңіз, қалған насыбайгүл жапырақтарымен безендіріңіз және ыстық күйінде қызмет етіңіз.