"Қара орман" салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Картопты формасында қайнатыңыз. Піскен кезде таңғыш дайын болуы керек: майдалап туралған (немесе тіпті ұнтақталған) қызыл пиязды екі ас қасық қыша, қаймақ, екі қасық шарап сірке суы, тұзбен араластырыңыз. Алынған массаға өсімдік майын араластыра отырып, баяу құйыңыз. Картопты аршып, осы таңғышқа кесіңіз (ыстық!) және бір сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін сол жерге шикі ысталған етті (түпнұсқада Парма ветчинасы ұсынылады) қосып, ақжелкенге себіңіз. картоп (жақсырақ қызыл) - 5 дана. қаймақ - 3 ас қасық. л. өсімдік майы - 8 ас қасық. л. қыша - 2 ас қасық. л. сірке суы - 2 ас қасық. л. кішкентай қызыл пияз - 1 дана. шикі ысталған ет - 100 г. ақжелкен тұзы