Картоп қыртысы бар треска
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сүйектерден дайын немесе жаңадан алынған треска филесі (немесе басқа балықтар - хек, поллок, ең нашар жағдайда) тұз, бұрыш қосып, лимон шырынын себіңіз. Шикі картопты аршып, орташа ірі үккіштен өткізіңіз. Балықтың бір бөлігіне көбірек картоп массасын салуға тырысып, филені картопқа орап, жабысып қалғанын басып, екі жағынан ыстық майға қуырыңыз (әр жағынан бес минуттан). Майдың ағып кетуіне мүмкіндік беру үшін балықты дуршлагқа немесе майлыққа салыңыз. Пиязды текшелерге кесіп, сары майға бұқтырыңыз. Жұмсақ болған кезде шарапты құйып, аздап қайнатыңыз. Қаймақты екі ас қасық сумен шайқаңыз, пиязбен араластырыңыз, қайнатыңыз. Оттан алыңыз, туралған көк (ақжелкен қосылған аскөк), тұз, бұрыш қосыңыз, араластырыңыз. Балыққа тұздық ретінде қызмет етіңіз. треска филесі - 500 г. лимон - 1 дана. картоп - 4-5 дана. пияз - 1-2 дана. май - 1 ас қасық. л. құрғақ ақ шарап - 1/2 кесе қаймақ - 250 г. туралған көк 2 ас қасық. л. өсімдік майы, тұз, бұрыш.