Нан сорпалары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Орыс асханасының дамуының ең ерте кезеңінде сұйық тағамдарды тұтыну дәстүрі қалыптасты, оның құрамдас бөлігі нан болды, мысалы, окрошка, шошқа, түрме. Наннан дәмді және тәбетті сорпалар, сорпалар, бұқтырылған тағамдар жасауға болады. Оларды дайындау үшін қара бидай наны да, бидай наны да қолданылады. Олардың ішіндегі ең қарапайымы - тюря, ол ұсақталған нан немесе су мен тұз қосылған крекер. Сүттегі қант қосылған ақ нан - балаларға арналған түрме. Нан украин, эстон, латыш, армян, қазақ ұлттық тағамдарының сорпаларында кеңінен қолданылады. Наннан жасалған тағамдар Венгрия, Польша, Болгария, Югославия, Италия, Франция және басқа да Еуропа елдерінің халықтары арасында өте танымал. Сорпалар сорпаларда, көкөністер мен жемістерден жасалған қайнатпаларда, сүт және сүт өнімдерінде (Айран, айран), кваста нанмен бірге дайындалады. Нан қосылған сорпаларды қызмет көрсетер алдында (Ыстық және суық) пісіру ұсынылады.