ҚАРА ЖӘНЕ АҚ БҰРЫШ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қара және ақ бұрыш - жетілудің әртүрлі кезеңдерінде жиналған өрмелейтін тропикалық бұтаның кептірілген тұқымдары. Қара тұқымдар піспеген күйінде жойылады, ал ақ тұқымдар толық піскен кезде ғана жойылады, ал бұл бұрыш ақ деп аталады, өйткені оның тұқымдары жоғарғы қараңғы қабықтан босатылады. Қара және ақ бұрыш бір-бірінен түсімен ғана емес, сонымен қатар иісінің өткірлігімен және өткірлігімен де ерекшеленеді. Сонымен, қара бұрыш ақ бұрышқа қарағанда әлдеқайда күшті иіске және "жанғыштыққа" ие. Соңғысын нәзік, тым өткір емес дәмі бар тағамдарға, сондай-ақ кейбір ақ тұздықтарға қосу ұсынылады. Сауда кәсіпорындары бұрыш тұқымын тұтас (бұршақ- кесек) және ұнтақталған (ұнтақ) түрінде алады. Ұзақ мерзімді сақтау кезінде ұнтақталған бұрыш дәмінің бір бөлігін жоғалтады, сондықтан бұрыш бұршақтарын сатып алып, қажетінше ұнтақтау ұтымдырақ. Бұрыш бұршақтары дәмдеуіш сорпаларына, лавр жапырақтарына, балықты пісіргенде, маринадтарға, тұздықтарға, тұздықтарға және т.б. Тұздықтар мен басқа да тағамдардан мұндай бұрыш әдетте қайнатылғаннан кейін алынады. Бұрышты ұзақ уақыт термиялық өңдеу оның хош иісті қасиеттерін төмендетеді және ыдысқа шамадан тыс ащылық береді, сондықтан бұрыш пісіру аяқталғанға дейін қосылады. Ұнтақталған қара және ақ бұрыш ет, көкөніс және балық тағамдарын, фарш, фарш және т.б. толтыру үшін кеңінен қолданылады. Ол үстелге тұз, сірке суы, қыша сияқты беріледі.