Кориандр немесе кинза (хара дания)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Coriandrum sativum өсімдігінің жаңа піскен жапырақтары Үндістанда Батыста ақжелкен сияқты кеңінен қолданылады. Олар ыдыстарды безендіру үшін ғана емес, сонымен қатар дәм қосу үшін де қолданылады. Балғын кориандр нарықта іздеуге тұрарлық, өйткені оның дәмі өте ерекше. Егер сізде кориандр алуға мүмкіндігіңіз болмаса, оны ақжелкенмен алмастыра аласыз, бірақ иісі мүлдем басқаша болады. Кориандрды сақтау үшін оны тоңазытқышта бір стақан суға салып, шыныаяқты полиэтилен пакетке салып сақтау керек. Осылайша оны бір аптадан артық сақтауға болады. Тек жапырақтары мен сабақтарының жоғарғы бөліктері қолданылады, ұсақ туралған.