ПАСТЕРНАП (ТАМЫР)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ақжелкен (Тамыр), ақжелкен сияқты, ащы көкөністердің қатарына жатады, тек дәмі сәл дөрекі. Бақшадағы ақжелкеннің тамыры жуан, етті, жапырақтары сияқты, жаңа піскен және кептірілген түрінде кеңінен қолданылады. Олар қиярды консервілеуге, тұздауға қолданылады, оны маринадтарға салады. Парсниптер жүрек-қан тамырлары жүйесін, бүйректерді (Бүйректе тас немесе құм болған кезде) және асқазан-ішек жолдарын емдеу үшін қолданылады. Ол қан қысымын төмендетеді, жүректің қан тамырларын кеңейтеді, диуретик болып табылады.