Қалампыр (лаунг)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл тропикалық қалампыр ағашының (myrtus caryophyllus) кептірілген гүл бүршіктері, пішіні тырнақ тәрізді, әрқашан дәмдеуіштер саудасының негізі болды. Қалампыр майының антисептикалық қасиеттері мен күшті хош иісі бар. Императорға жүгінген кезде "қалампыр шайнау" әдеті Қытайда пайда болған деп есептеледі. Англияда Елизавета 1-нің тұсында сарай қызметшілері де патшайымның көзінше қалампыр шайнауға мәжбүр болды. Қалампыр ас қорытуды жақсартады, қанды тазартады, жүректі нығайтады, сонымен қатар тіс ауруын басатын жергілікті дәрі ретінде әрекет етеді. Құрғақ табада қуырылған және ұсақталған қалампыр гарам масаласының құрамына кіреді. Жақсы қалампыр ұстағанда майлы және қызыл-қоңыр түсті болуы керек. Қартайған сайын қалампыр кебеді, мыжылады және айтарлықтай дәрежеде өзінің дәмін жоғалтады.