Жұмыртқа үлпектері мен дәмдеуіштер қосылған нан-пияз сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай наны - 200 г, пияз - 200 г, сарымсақ, жұмыртқа - 2 дана, май - 80 г, су - 1 л, дәміне қарай тұз, бұрыш, лавр жапырағы, қалампыр мен шөптер. Пияз мен сарымсақты ұсақтап турап, сары майға аздап қуырып, кастрюльге салып, үстіне ыстық су құйып, тұз, ұнтақталған бұрыш, лавр жапырағы, қалампыр қосып, 2-3 минут қайнатамыз. Шикі жұмыртқаны суық сумен араластырыңыз (Қатынасы - 1: 3) және сәл салқындатылған сорпаға құйыңыз, жақсылап араластырыңыз, бірдей тілімдерге кесілген (бутербродтар сияқты) нан қосыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жабыңыз және қыздырыңыз. Нан ісінген бойда туралған көк шөптерді құйып, үстелге қызмет етіңіз.