Саңырауқұлақтармен бірге борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сүйектер - 100 г, қызылша - 100 г, қырыққабат - 100 г, картоп - 80 г, нан квасы - 100 г, еріген сары май - 10 г, кептірілген порчини саңырауқұлақтары - 2 г, ақжелкен тамыры - 20 г, сме- тана - 20 г, қалампыр, лавр жапырағы, ащы қара бұрыш, тұз, шөптер. Ақжелкен, пияз, қызылшаның 3/4 бөлігін жолақтарға кесіңіз де, рецептте қарастырылған нан квасының жартысын қосып, қайнатыңыз. Сүзілген сүйек сорпасына туралған қырыққабатты, туралған картопты, бұқтырылған қызылшаны, ақжелкен мен пиязды, қайнатылған туралған саңырауқұлақтарды сорпамен, лавр жапырағымен, қара ащы бұрышпен, қалампырмен, тұзбен қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қызылшаның қалған бөлігін үккіштен өткізіп, қалған нан квасымен араластырыңыз, сорпамен толтырыңыз, қайнатыңыз, сүзіңіз және борщты қаймақпен бірге борщты табақтарға құйып жатқанда қосыңыз.