Көк шай қайнатамыз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Хош иісті жасыл (мысалы, жасмин немесе лимон) шайды екі рет қайнатуға болады, егер сусынның кем дегенде үштен бір бөлігі бірінші қайнатпадан қалған болса. Мен шай қайнатудың жалпы принциптерін қалдырамын, олар жасылға да қатысты ("Ақ кілттің" жұмсақ, жаңбырсыз суы, жылытылған фарфор шәйнегі және жақсы шай) және тек ерекшеліктері туралы айтып беремін. Сонымен. Көк шайды 8-10 минут тұндыруға болады, оны 3-4 рет сумен жақсылап жауып қоюға болады. Алғаш рет су қабаты 1 см, екі минуттан кейін - шәйнектің жартысына дейін, тағы 3-4 минуттан кейін шәйнектің 3/4 бөлігіне дейін, тағы 2 минуттан кейін - жоғарғы жағына дейін (бірақ кішкене ауа саңылауы қалуы үшін). Кейде жасыл шай құйылған шәйнекті қақпақпен жаппаған дұрыс. Қайнату мөлшері, қара шайлардан айырмашылығы, "Бір адамға қасық + 1 шәйнекке" емес, "Бір адамға қасық". Яғни, егер шай бірге болса, онда сізге тек екі қасық құю керек. Шәйнектегі шайды шыныаяққа сумен сұйылтпай ғана құйыңыз (бұл әдеттен тыс дәмді жұмсартуы мүмкін, бірақ сусын енді жасыл шай болмайды - онсыз да нәзік хош иіс жоғалады).