Қарақат шайы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кез келген контейнерде (қазан, шәйнек, отқа арналған қазан) суды қайнатыңыз және оған мүмкіндігінше көп қарақат жапырақтарын тастаңыз. 1 минут қайнатыңыз, қақпақты жабыңыз және 15 минуттан кейін шай ішуге болады. Алайда, егер ол 2 сағат бойы тұндырылса, ол әлдеқайда талғампаз дәмге ие болады және қою қызылға айналады. Шайды ыстық күйінде де, салқын күйінде де ішуге болады (компоттың орнына). Бірақ қайнатқаннан кейін 3 сағаттан кейін кастрюльдегі жапырақтарды тастау керек екенін ұмытпаңыз, әйтпесе олар барлық дәмді бұзады. Басқа шөптерді (лимон бальзамы, жалбыз және т.б.) шайға тастаудың қажеті жоқ, өйткені олар бәрібір сезілмейді. қара қарақаттың жапырақтарын суарыңыз