"Сандық" пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Екі жұмыртқаның сарысын бір ас қасық сүтпен шайқаңыз. Пергамент немесе басқа ақ балауыз қағазы жұқа таспаларға кесіліп, диаметрі шамамен 15 см болатын бос, борпылдақ шарға оралады. Допты қағазға орап, қамырдың шеңберіне салады, оның шеттері жұмыртқамен майланған. Қамырдың екінші жартысынан тағы бір шеңбер кесіледі - диаметрі 35-40 см. және олар қағаз шарды жабу үшін қолданылады. Қамырдың шеттері шанышқының тістерімен бекітіліп, пирогты ұрылған жұмыртқамен майлайды. Қамырдың қалдықтарынан әр түрлі әшекейлер кесіліп, пирогтың бетіне қойылады, сонымен қатар жұмыртқамен майланады. Қамырдан жасалған шарды өткір пышақпен бірнеше жерден теседі.
Сипаттамасы =Ол үшін қатпарлы қамыр қажет. Қамыр екі бөлікке бөлінеді және қалыңдығы жарты сантиметрге дейін жайылады. Табақтың көмегімен бір парақтан диаметрі 25 см шеңбер кесіледі.Науаға су шашқаннан кейін (май жоқ!), қамырдың шеңберін үстіне қойып, ісініп кетпес үшін шанышқымен тесіңіз. Пирог 200 градусқа дейін қыздырылған пеште 30 минут бойы пісіріледі. Тортты сәл суытып, үстіңгі жағын өткір пышақпен кесіңіз. Пайда болған тесік арқылы қағазды абайлап алып, толтырғышты салады. Бәліш қақпақпен жабылады және ыстық күйінде беріледі. Пирогтың кез-келген түрін толтыруға болады, егер олар тым шырынды болмаса, әйтпесе олар ағып кетеді.