Итальяндық пиццаға арналған қамыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Фарфор ыдысқа бір топ жылы су (шүмектен) құйылады, онда 12,5 гр сұйылтылады. ашытқы, ұн сұйық қаймақ күйіне құйылады және бір сағатқа жылы жерге қойылады. Қамыр қолайлы болған кезде ұн қосып, қатты қамыр илейді. Бұл диаметрі 40 см құймақ үшін шамамен жеткілікті. Қамырға бір қасық зәйтүн майын қосуға болады (мен үнемі ұмытып кетемін, бірақ соңғы өнімнің сапасы одан зардап шекпейді).
Сипаттамасы Айла: пиццаны алюминий ыдыста пісіру керек (торт пішіні, төменгі жақтары бар кастрюль). Пицца тек жұқа ғана емес, сонымен қатар жұмсақ болуы керек және қандай да бір түрде жұмбақ түрде алюминийге байланысты. Мен пиццаны бір құймақпен емес, порцияланған кесектермен (төртбұрышты немесе гауһар тастармен) пісіруге кеңес беремін - оны қалыптан алып тастау, тұтыну және сақтау (егер ол кенеттен қалса) әлдеқайда ыңғайлы. Жайылған қамыр толқынды дөңгелектің көмегімен кесектерге кесіледі. Бөлшектер зәйтүн майымен майланған қалыпқа салынып, бір-біріне тығыз орналасады және қалыптың шеттерінде сәл көтеріледі - қамырдың өзі жанбайды, бірақ ағып кетсе ірімшік күйіп кетуі мүмкін.