1-сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер 1-сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нан 1-сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нан қалып және ошақ, таразы және кесек түрінде дайындалады. Салмағы 3,0 кг-ға дейінгі салмақтық, қалыптық бөлшектелген бөлке нан - 1, 1, 1, 25, 1,0, 0, 96, 0, 8, 0, 7 және 0, 55 кг, ошақ - 2,0, 1,5, 1,03 және 1,0 кг. Жоғары сортты бидай ұнынан жасалған нан 1,0, 0, 8, 0, 7 және 0,5 кг салмақта, ал ошақ - 1,0, 0, 98 және 0, 5 кг салмақта шығарылады. Салмағы 1-ден 1,5 - 2,0 кг 31 - 41 см, ені - 18 - 22 см, салмағы 1 және одан жоғары сұрыптағы ұннан жасалған 1 және одан жоғары сұрыптағы нандардың ұзындығы сәйкесінше 33 - 36 см және 15 - 17 см. Салмағы 1,0 кг дөңгелек орамдардың диаметрі 23 - 26 см.
Сипаттамасы Рецепт бойынша шикізат бөліктерінің массасы бойынша келесі қатынасы белгіленді: Жоғары сұрыпты 1 сұрыпты Ұн 100,0 100,0 Сығымдалған ашытқы 1,0 0,7* Майлауға арналған өсімдік майы: пішінді нан үшін 0,15 0,15 оттық нан үшін 0,05 0,05 * 1 сұрыпты бидай ұнынан жасалған ошақ наны үшін сығымдалған ашытқыны тұтыну 1,0% құрайды. Қантсыз өндірілген өнімдердің қыртысын жақсарту үшін ашытылмаған уыттарды ұнның сапасына байланысты 0,5%-дан аспайтын мөлшерде қолдануға болады. Қалыптасқан қамыр дайындамаларын жағдайларға байланысты дәлелдеу 30-дан 60 минутқа дейін жалғасады. Пісіру ылғалдандырылған пісіру камерасында 220 - 240 ° C температурада жүреді. Салмағы 1,0 кг ошақ өнімдері 33 - 35 минут пісіріледі, салмағы 1,0 кг қалыптар 49 - 50 минут пісіріледі. Пешке пешке қоймас бұрын, ошақ бұйымдарында 4 - 6 қиғаш ойықтар жасалады, ойықтардың саны мен тереңдігі қамырдың сапасына және дәлелдеу дәрежесіне байланысты. Күшті глютені бар ұнды өңдегенде, дәлелдеудің баяулауына әкеліп соқтырады, ойықтар терең және қиғаш етіп жасалады, егер қамыр дәлелдеу процесінде бұлыңғыр болып кетсе, ойықтар таяз етіп жасалады.