Сүтті електен өткізілген нан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сүтті електен жасалған нан Сүтті електен жасалған нанның пішіні ұзынша-сопақша немесе дөңгелек пішінді, 5-6 қиғаш кесінділері бар, бір бұйымның салмағы 0,8 кг. Нанның ұзындығы 32-34 см, ені 15-17 см.
Сипаттамасы Рецепт бойынша шикізат бөліктерінің салмағы бойынша келесі қатынасы белгіленді: 1 сұрыпты бидай ұны 100,0 Сығымдалған Ашытқы 1,5 Тұз 1,5 Қант 2,0 Қаймағысыз құрғақ сүт 4, 5 Өсімдік майы 0,15 Ұнтақталған сүт қамырға құймас бұрын қалпына келтіріледі, ол үшін бөлме температурасында суда ерітіледі. 1:2, 1:2,5 қатынасында (құрғақ сүттің сапасына байланысты). Сүт ерітіндісі контейнерде шамамен 8 сағат бойы тұндырылады. Жақсы иленген қамырды ашытуға қояды, 50-60 минуттан кейін қыздыру жүргізіледі. Тексерудің ұзақтығы кемінде 30 минут. Пешке отырғызар алдында қамыр дайындамаларында 5-6 қиғаш кесінділер жасалады. Пісіру ұзақтығы 36-38 минут. ылғалдандырылған пісіру камерасында 205-210 °C температурада.