Қалалық батондар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қалалық нандар - ұштары сүйір, ұштары сүйір, көтерілген тарақтар түріндегі терең қиғаш кесінділері бар ұзынша пішінді кесек бұйымдар. Жер қыртысы қытырлақ, ашық алтын қоңыр түсті болуы керек. Нандарды салмағы 0, 4 кг және 0, 2 кг жоғары сортты ұннан пісіреді. Бұл нандар үшін күшті глютені бар ұндарды таңдау ұсынылады. Салмағы 0, 2 кг нанның ұзындығы 28-30 см, ені 6, 5-7, 0 см, салмағы 0, 4 кг бөлкенің ұзындығы тиісінше 35-40 см және 8-9 см.
Сипаттамасы Рецепт шикізат бөліктерінің салмағы бойынша келесі арақатынасын белгілейді: Жоғары сұрыпты бидай ұны 100, 0 Сығымдалған ашытқы 1, 5 Тұз 2, 5 Қант 1, 0 Өсімдік майы 0, 05 Қалалық нандарға арналған қамыр дайындамаларын илемдеу алдында алдын ала тексеруге жіберу ұсынылады. шамамен 5 минутқа созылады. Содан кейін олар прокатқа және соңғы тексеруге жіберіледі, оның ұзақтығы жағдайларға байланысты 40-60 минутты құрайды. Пешке отырғызбас бұрын, пішінделген дайындамаларда үш-бес қиғаш доға тәрізді кесінділер жасалады, осылайша дайын бұйымдарда көтерілген жоталар пайда болады. Ол үшін пышақты кесу кезінде қамырдың бетіне қарай көлбеу күйде ұстау керек. Қалалық нандарды тек пеште 210-240 ° C температурада ылғалдандырылған пісіру камерасында пісіреді. Салмағы 0,4 кг нандарды пісірудің шамамен ұзақтығы - 20-22 минут, салмағы 0,2 кг нандарды - 15-18 минут.