Орал калачтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Калачи Орал Нан өнімдерінің бұл түрі 2 сортты бидай ұнынан салмағы 1,0 кг немесе парақтарда 0,5 кг сақиналар түрінде пісіріледі.
Сипаттамасы Салмағы 0,5 кг Жайық орамдарының сақинасының диаметрі 19-22 см және жгуттың ені 7-8 см, салмағы 1,0 кг орамдардың салмағы сәйкесінше 27-28 және 9-10 см.Рецепт бойынша шикізат бөліктерінің салмағы бойынша келесі қатынасы белгіленеді: Бидай ұны 2 сорт 100,0 Сығымдалған ашытқы 1,0 Тұз 1,5 Сірне 3,0 Өсімдік майы 2,15 оның ішінде майлау үшін 0,15 Бұйымдарды қалыптау қолмен жүзеге асырылады. Алдын ала тексеруден кейін дайындамалар турникетке оралып, руль түрінде бекітіледі. Салмағы 1,0 кг бұйымдарға арналған әбзелдердің ені шамамен 5, 5-6, 0 см, 0, 5 кг - 4-4, 5 см. Бекіту келесі түрде жүзеге асырылады. Оң қолдың алақанымен турникеттің бір ұшы тортқа тегістеледі, турникеттің екінші ұшына үстіне қойылады және қарама-қарсы жаққа бекітіледі, содан кейін аздап оралады. Қалыптастырылған орамдар өсімдік майымен алдын ала майланған парақтарға салынады. Парақтардағы бұйымдар арасындағы қашықтық кемінде 5-6 см болуы керек, осылайша тексеру және пісіру процесінде қоспалар пайда болмайды. Қалыпталған дайындамаларды камераларда 30-35 ° температурада дәлелдеу жүргізіледіС және ауаның салыстырмалы ылғалдылығы 75-85%. Арнайы камералар болмаған жағдайда бұйымдарды желдетуден қорғау үшін орамалмен жабу керек. Салмағы 1,0 кг дайындамаларды тексеру ұзақтығы 40-50 мин., 0, 5 кг - 50-60 мин. Өнімдерді ылғалдандырылған пісіру камерасында пісіреді. Пісірудің ұзақтығы пештегі температураға, қамырды дайындаудың массасына және оның сапасына байланысты. Салмағы 1,0 кг калачтар шамамен 20-25 минут пісіріледі. 220-250 ° C температурада, салмағы 0,5 кг 13-15 минут. 245-260°С температурада.