Ресейлік нан және ресейлік батончиктер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Ресейлік нан - бұл дөңгелек пішінді пештің өнімі, оның бетінде дәлелдеу және пісіру процесінде орташа жарықтар мен сынықтар пайда болады. Штангалардың пішіні ұзынша, ұштары дөңгеленген немесе үшкір және бетінде ойықтары бар. Бір нанның салмағы 1, 0 кг және 0, 5 кг, бір бардың салмағы 0, 2 кг. Салмағы 1,0 кг ресейлік нанның диаметрі 23-26 см, ресейлік штангалардың ұзындығы 18-21 см, ені 9-11 см.
Сипаттамасы Рецепт шикізат бөліктерінің салмағы бойынша келесі арақатынасын белгілейді: Бидай ұны 1 сорт 100, 0 Сығымдалған ашытқы 2, 0 Тұз 1, 5 Қант 8, 0 Өсімдік майы 0, 05 Ресейлік нанды тексеру ұзақтығы 45-50 мин., ресейлік барлар 25-30 мин. Дәлелдеме толық болуы керек. Пешке отырғызар алдында ресейлік штангалардың дайындамалары кесіледі. Пешке отырғызған кезде нан мен батончиктерге су шашып, 200-210°С температурада ылғалдандырылған наубайхана камерасында пісіреді. Нан пісіру ұзақтығы 33-35 минут, барлар 20-22 минут.