Бірінші және жоғары сұрыпты бидай ұнынан пісірілген нан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер 1-сұрыпты бидай ұнынан жасалған нан пішінді және ошақ, таразы және кесек түрінде шығарылады. Салмағы 3,0 кг-ға дейінгі салмақтық, қалыптық бөлшектелген бөлке нан - 1, 1, 1, 25, 1, 0, 0, 96, 0, 8, 0, 7 және 0,55 кг, ошақ - 2, 0, 1, 5, 1, 03 және 1, 0 кг. Жоғары сортты бидай ұнынан жасалған кесек нан қалыптық салмақта өндіріледі 1, 0, 0, 8, 0, 7 ал 0, 5 кг және ошақ - 1, 0, 0, 98 және 0, 5 кг. Салмағы 1, 5 - 2, 0 кг 31 - 41 см, ені - 18 - 22 см, салмағы 1, 0 кг 1 және одан жоғары сортты ұннан жасалған 1 және одан жоғары сортты нандардың ұзындығы сәйкесінше 33 - 36 см және 15 - 17 см. Салмағы 1, 0 кг дөңгелек орамдардың диаметрі 23 - 26 см.
Сипаттамасы Рецепт бойынша шикізат бөліктерінің массасы бойынша келесі қатынасы белгіленді : Жоғары сұрыпты 1 сұрыпты Ұн 100, 0 100, 0 Сығымдалған ашытқы 1, 0 0, 7* Майлауға арналған өсімдік майы: пішінді нан үшін 0, 15 0, 15 оттық нан үшін 0, 05 0, 05 * 1 сортты бидай ұнынан жасалған ошақ наны үшін сығымдалған ашытқыны тұтыну 1, 0% құрайды. Қантсыз өндірілетін өнімдердің қабығын жақсарту үшін ұнның сапасына байланысты ашытылмаған уыттарды 0, 5% -дан аспайтын мөлшерде қолдануға болады. Қалыптасқан қамыр дайындамаларын жағдайларға байланысты дәлелдеу 30-дан 60 минутқа дейін жалғасады. Пісіру ылғалдандырылған пісіру камерасында 220 - 240 ° C температурада жүреді. Салмағы 1,0 кг ошақ өнімдері 33 - 35 минут пісіріледі, салмағы 1,0 кг қалыптар - 49 - 50 минут. Пешке пешке қоймас бұрын, ошақ бұйымдарында 4 - 6 қиғаш ойықтар жасалады, ойықтардың саны мен тереңдігі қамырдың сапасына және дәлелдеу дәрежесіне байланысты. Күшті глютені бар ұнды өңдегенде, дәлелдеудің баяулауына әкеліп соқтырады, ойықтар терең және қиғаш етіп жасалады, егер қамыр дәлелдеу процесінде бұлыңғыр болып кетсе, ойықтар таяз етіп жасалады.