Жол наны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер Қаптамадағы жол нанының жол наны қалыптарда немесе пеште пісіріледі, жеке-жеке, арнайы орама материалдарына оралады. Пішінді нанның салмағы 0,7 кг, пештің салмағы - 0,4 кг. Ошақ нанының бетінде ойықтары бар ұзынша пішіні бар. Пішінделген нанның үстіңгі жағындағы ұзындығы 23 см, астыңғы жағы 20 см, ені сәйкесінше 11 см және 8 см, ошақ нанының ұзындығы 27-30 см, ені 9-11 см.
Сипаттамасы Рецепт шикізат бөліктерінің салмағы бойынша келесі арақатынасын белгілейді: Бидай ұны 1 сорт 100,0 Сығымдалған ашытқы 1,0 Тұз 1,5 Қант 3,0 Маргарин 2,0 немесе концентрацияланған май-су эмульсиясы 2,39 өсімдік майы фосфатидтермен Өсімдік майы 0,2 Көбірек қопсытылған үгінді алу үшін маргариннің орнына концентрацияланған эмульсияны қолдануға болады өсімдік майы эмульгаторда келесі рецепт бойынша дайындалған фосфатидтермен (%-бен): Өсімдік майы 67 Өсімдік фосфатидтері 4 Су 29 Маргаринді эмульсия түрінде қолдану өнімдердің сапасын, үгінділердің құрылымын және кеуектілігін жақсартады, сонымен қатар нанның балғындығын сақтау ұзақтығын арттырады. Пішінді нан үшін дәлелдеу ұзақтығы 40-тан 60 минутқа дейін, ошақ наны үшін 30-дан 40 минутқа дейін. дәлелдеу шарттарына байланысты. Пешке пешке қоймас бұрын, пештің үстіндегі нанға 4-6 қиғаш кесіктер жасалады. Тіліктердің саны мен тереңдігі қамырдың сапасына және дәлелдеу дәрежесіне байланысты. Өнімдерді ылғалданған пісіру камерасында 215 - 220 ° C температурада пісіреді. Пішінделген нанды пісіру ұзақтығы 38 - 40 минут, ошақ - 18 - 20 минут. Салқындатылған нанды пісіргеннен кейін 3-4 сағаттан соң қалыңдығы 40 мкм полиэтилен пленкасына, лакталған целлофанға немесе парафинді қағазға орау машинасында немесе қолмен орауға болады. Жол нанына арналған орауыш материал парақтарының өлшемдері (мм-де): Полиэтилен пленкасы немесе лакталған целлофан Парафинді қағаздан жасалған Нанның ұзындығы ені Қалыптың ені ені 510-520 400-410 500-510 400-410 Ошақ 400-410 380-390 400-410 380-390 Автоматты машинадағыдай қолмен орау арқылы бұйым жоғарғы қабықпен пленка немесе қағаз парағының ортасына орналастырылады. тар ұшымен орауышқа қарай. Содан кейін парақтың ұштары бұйымның астыңғы қабығына қабаттасатын тігіс бойымен өтетін етіп қойылады. Нанның ұштарынан материал конверт түрінде бүктеледі. Үлдірге немесе целлофанға орау кезінде тігістер мен конверттерді тығыздау электр тогымен қыздырылған екі металл жазықтықтың көмегімен термиялық тығыздау арқылы жүзеге асырылады. Парафинді қағазға буып-түю кезінде түйіспелер су құйғыш таспамен бекітіледі.