Қалалық нан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қалалық нан Қалалық нан пішінде немесе пеште пісіріледі. Пішінді нанның салмағы 0, 8 және 0, 5 кг, пештің салмағы - 0, 5 кг. Ошақ наны бетінде татуировкасы бар дөңгелек пішінде жасалады.
Сипаттамасы Рецепт бойынша шикізат бөліктерінің салмағы бойынша келесі қатынасы белгіленеді: 1 сортты бидай ұны 100,0 Сығымдалған Ашытқы 2,0 Тұз 1,75 Қант 3,0 Маргарин 4,0 Меласса мальтоза 5,0 Майсыздандырылған құрғақ сүт 4, 0 Өсімдік майы 0,15 Қамыр немесе ашытқы соңғы қышқылдықпен жақсы ашытылған болуы керек. 3-3, 5 дана. Қамырды араластырған кезде май-сүт эмульсиясы түріндегі маргарин мен құрғақ сүт қосылады. Пешке арналған нан үшін қамырдың дайындамалары екі дөңгелек арқылы дәйекті түрде өткізіледі. Қалыпты өнімдерді пісіру ұзақтығы 35-37 минут, оттық - 30-35 минут. 210-215°С температурада. Сүт қосылған өнімдер төмен температурада және одан да ұзақ уақыт пісіріледі.