Көкнәр тұқымымен өрілген, кәсіби түрде
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Көкнәр тұқымынан тоқылған тоқыма бұйымдары көкнәр тұқымына себілген үш өрімнен тоқылған нан-тоқаш өнімдері болып табылады. Көкнәр тұқымы бар өрімді салмағы 0, 4 кг 1 сортты бидай ұнынан және салмағы 0, 4 және 0, 2 кг жоғары сортты ұннан пісіреді. Салмағы 0,2 кг өрімдердің ұзындығы 18-22 см, ені 10-12 см, салмағы 0,4 кг - сәйкесінше 25-28 және 11-14 см.
Сипаттамасы Рецепт бойынша шикізат бөліктерінің массасы бойынша келесі қатынасы белгіленді : 1 сорт Ең жоғары сорт Ұн 100, 0 100, 0 Сығымдалған ашытқы 1, 0 1, 0 Тұз 1, 5 1, 5 Қант 3, 0 6, 0 Маргарин 1, 25 2, 5 Себуге арналған көкнәр тұқымы 1, 0 1, 0 Өсімдік майы 0, 15 0, 15 Өнімдердің дұрыс пішінін қамтамасыз ету үшін қамырдың ылғалдылығын мұқият қадағалау керек. Қамырды кесу процесі үш операциядан тұрады - бөліктерге бөлу, жгуттарды домалату және қалыптау, өру. Әбзелдерді қолмен тоқиды. Өрімдерді тексеру жағдайларға байланысты 50-70 минут бойы жалғасады. Жоғары сортты ұннан жасалған өрімдерді тексеру ұзақтығы 1 сортты ұннан жасалған өрімдерге қарағанда біршама ұзағырақ. Шамадан тыс тексеру кезінде әбзелдердің пішіні бұзылады. 10-15 минут ішінде. пешке отырғызбас бұрын, арақашықтықтағы дайындамаларды сумен сулап, көкнәр тұқымымен себеді. Өрімдерді дымқыл камерада 210-250 ° C температурада пісіреді. Пісіру ұзақтығы 20-22 минут. салмағы 0, 4 кг бұйымдар үшін.