Сайки
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Сайки - салмағы 0,2 кг болатын 2 және 1 сұрыпты бидай ұнынан жасалған, ұштары дөңгеленген және тік жақтары притиска тәрізді ұзынша пішінді, беті тегіс дана бұйымдар.
Сипаттамасы Өнімдер плиталар түрінде бірнеше дана парақтарда пісіріледі. Пісірілген сайкалар бір-бірінен оңай бөлінуі керек. Екінші сортты ұннан жасалған сайкалардың ұзындығы 17-19 см, ені 6-7 см, бірінші сортты ұннан - сәйкесінше 18-20 см және 6, 5-7, 5 см.Рецепт бойынша шикізат бөліктерінің салмағы бойынша келесі қатынасы белгіленеді: 1 сорт 2 сорт Бидай ұны 100,0 100,0 Сығымдалған ашытқы 1,0 1,0 Тұз 1,5 1,5 Қант 5, 0 3, 0 Маргарин 2,5 Өсімдік майы 0,15 0,15 Қамырды бөліп, дөңгелектегеннен кейін дайындамаларды алдын ала тексеру ұсынылады 3-5 минут ішінде. Содан кейін олар ұштары дөңгеленген штангалар түрінде пішінделеді және бір -бірінен шамамен 2,5 см қашықтықта өсімдік майымен майланған парақтарға салынады, осылайша тексеру мен пісіру аяқталғаннан кейін слиптер пайда болады. 1-сұрыпты ұннан жасалған бұйымдарды тексеру ұзақтығы 35-45 минут, 2-сұрыпты ұннан 30-40 минут. Салмағы 0,2 кг 20- 24 мин 1 сортты ұннан жасалған қаптарды пісіру ұзақтығы, 2 сорт 22-26 мин. 215-255°С температурада. Пештен шығарар алдында сайкаларға су шашады.