Көкнәрмен өрілген өрімдер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Көкнәр тұқымынан жасалған өрімдер Көкнәр тұқымынан жасалған өрімдер көкнәр тұқымына себілген үш жіптен тоқылған нан-тоқаш өнімдері болып табылады. Көкнәр тұқымы бар өрімді салмағы 0, 4 кг 1 сортты бидай ұнынан және салмағы 0, 4 және 0, 2 кг жоғары сортты ұннан пісіреді. Салмағы 0,2 кг өрімдердің ұзындығы 18-22 см, ені 10-12 см, салмағы 0,4 кг - сәйкесінше 25-28 және 11-14 см.
Сипаттамасы Рецепт шикізат бөліктерінің салмағы бойынша келесі арақатынасын белгілейді: 1-ші сорт Жоғары сортты Ұн 100,0 100,0 Сығымдалған Ашытқы 1,0 1,0 Тұз 1,5 1,5 Қант 3, 0 6, 0 Маргарин 1,25 2,5 Көкнәр тұқымы 1,0 1,0 Өсімдік майы 0,15 0,15 Өнімдердің дұрыс пішінін қамтамасыз ету үшін қамырдың ылғалдылығын мұқият қадағалау керек. Қамырды кесу процесі бөліктерге бөлу, жгуттарды домалату және қалыптау, өру бойынша үш операциядан тұрады. Әбзелдерді қолмен тоқиды. Өрімдерді тексеру жағдайларға байланысты 50-70 минут бойы жалғасады. Жоғары сортты ұннан жасалған өрімдерді тексеру ұзақтығы 1 сортты ұннан жасалған өрімдерге қарағанда біршама ұзағырақ. Шамадан тыс тексеру кезінде әбзелдердің пішіні бұзылады. 10-15 минут ішінде. пешке отырғызбас бұрын, арақашықтықтағы дайындамаларды сумен сулап, көкнәр тұқымымен себеді. Өрімдерді дымқыл камерада 210-250 ° C температурада пісіреді. Пісіру ұзақтығы 20-22 минут. салмағы 0, 4 кг бұйымдар үшін.