Қолдан жасалған нан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Үй наны - салмағы 0,4 кг дөңгелек немесе ұзынша-сопақша пішінді, үстіңгі қабығында тесілген, бір бөліктен тұратын ошақ тәрізді бұйым. Жер қыртысының түсі сарыдан ашық қоңырға дейін.
Сипаттамасы Рецепт бойынша шикізат бөліктерінің салмағы бойынша келесі қатынасы белгіленеді: 1 сортты бидай ұны 100, 0 Сығымдалған ашытқы 1, 0 Тұз 1, 5 Қант 3, 0 Қаймағысыз сүт 25, 0 Өсімдік майы 0, 15 Сүт, алдын ала қыздырылған, қамыр илеу кезінде қосылады. Дайын қамыр белгіленген массаның бөліктеріне бөлінеді. Қалыптау алдында қамыр дайындамаларын алдын ала 5 минуттық тексеру ұсынылады. Шарттарға байланысты соңғы тексерудің ұзақтығы 30-40 минутты құрайды. Өнімдерді пеште пісіреді, парақтарда пісіруге рұқсат етіледі. Пеште пісіру кезінде пешке қонған кезде арақашықтықтағы дайындамалар тігісін төмен қаратып орналастырылады. Отырғызу алдында бұйымдарды ағаш шпилькамен шаншып тастайды. Пісіру ұзақтығы 30-35 минут. ылғалдандырылған камераның температурасы 210-215°C болғанда. Дайын бұйымдар науаларға бір қатарға салынады.