Өрік бидайынан жасалған шелпек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ашытқы қосылған 225 г бидай ұны, 5 г наубайшы ұнтағы, бір шымшым тұз, 50 г сары май немесе маргарин, 50 г кептірілген өрік, 150 мл сүт, 1 жұмыртқа, сүт Кружкалар бір -біріне сәл тиіп тұруы керек. Торттардың жоғарғы жағын жұмыртқа немесе сүтпен сүртіңіз. 20% және 250°C ыстық ауа температурасында олар көтеріліп, алтын қоңыр түске айналғанша пісіріңіз
Сипаттамасы Пешті (ішінде металл науасы бар) 200°C температураға дейін қыздырыңыз. Ұнды, пісіретін ұнтақты ыдысқа салыңыз, үлкен түйіршіктер жасау үшін майды сол жерге ұсақтаңыз. Қант пен жіңішке туралған өрікті араластырыңыз. Қалың қамыр жасау үшін жеткілікті мөлшерде сүт құйыңыз. Қамырды қалыңдығы шамамен 2 см етіп жайыңыз. Диаметрі 6,5 см болатын 9 шеңберге бөліңіз, қажет болған жағдайда қайтадан айналдырыңыз. Шелпектерді шеңберге, біреуі ортасында, пергамент қағаз парағына астыңғы сөреге (металл науаға) салыңыз.