"Ряннити" шұжықтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер 100 г күріш, 150 г інжу арпа, 2 кг бауыр (бауыр, бүйрек, жүрек, өкпе, қарын) және сиыр еті (екеуі де шамамен бірдей), 2 бас пияз, 50 г май немесе май, ақ бұрыш, хош иісті бұрыш, тұз.
Сипаттамасы (тағамдар: Финдік) Дәнді дақылдарды ботқа жағылғанша пісіріңіз. Кесек етіп ұсақтаңыз немесе ет пен бауырды ұсақтап тураңыз. Пиязды ұсақтап тураңыз. Пиязды, етті, ботқаны, еріген майды, тұзды араластырыңыз. Бұрыш. Ішектерді тартылған етпен мықтап толтырыңыз, ұзындығы 20 см шұжықтар жасау үшін оларды аралықпен өте мықтап байлаңыз. Шұжықтарды тұздалған және дәмдеуіштермен хош иістендірілген қайнаған суға 45 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында шұжықтарды табаға салыңыз, пешке ашық қойыңыз, қызарғанша қалдырыңыз. Сондай-ақ, шұжықтарды торға жайып, қызаруына мүмкіндік беріп, пленка жарылып кетпес үшін оларды тордан абайлап алып тастауға болады.