Балалар қатпары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Балаларға арналған қатпарлы қамыр Балаларға арналған қатпарлы қамыр - салмағы 0,07 кг болатын қатпарлы қамырдан жасалған бір бөліктен жасалған бұйым. Қатпардың пішіні ұзынша, қабаттары көрінетін, беті жұмыртқамен майланған және қант ұнтағына себілген.
Сипаттамасы Рецепт бойынша шикізат бөліктерінің салмағы бойынша келесі қатынасы белгіленеді: Жоғары сортты бидай ұны 100,0 Сығымдалған Ашытқы 4, 0 Тұз 1,0 Қант 15,0 Жануар майы 25,0 Қаймағысыз сүт, л 20,0 Жұмыртқа қамырға, дана. /кг 100/4,0 Майлауға арналған жұмыртқа, дана. /кг 100/4,0 Қант ұнтағы 1,0 Өсімдік майы 0,15 Қамыр қамыр әдісімен дайындалады. Ашытқылар қамыр мен қамырға бірдей мөлшерде, сүт қамырға қосылады. Қамырды қабыршақтау келесі түрде жүзеге асырылады. Ашыған қамырды салмағы 4-5 кг кесектерге бөліп, орамға жайып, 5-10 минутқа жатуға қалдырады. суық жерде қамырды 20-22 °С температураға дейін салқындатады. Қабыршақтануға негізделген сары май қамыр бөліктерінің санына қарай тең бөліктерге бөлінеді. Қалған (салқындатылған) қамыр кесектерін қалыңдығы 20-25 мм ұзынша төртбұрышты тортқа жайып салады. Ұзындығы бойынша торттардың 2/3 бөлігіне бұрын жұмсартылған майды кішкене бөліктерге жайып салады. Қабатталған майды майсыз шетімен жабады. Содан кейін қамырдың қалған жабылмаған бөлігін май бөліктерімен көтеріп, онымен бұрын бүктелген екі бөлікті жабыңыз, нәтижесінде қамырдың үш қабаты пайда болады, олардың арасында екі қабат май болады. Бүктелген қамырдың шеттері біріктіріліп, май ағып кетпес үшін мұқият қысылып, жайылады. Домалағаннан кейін қамырдың бір бөлігін қарама-қарсы ұштарынан екі шеті ортасына қосылатын етіп бүктеп, екіге бүктеп, ұн себілген жаймаларға салып, салқындату үшін салқын бөлмеге шығарады. 6-10°C температурада 60-90 минут. Қамырдың салқындатылған бөлігін қалыңдығы 0, 8-1,0 см тегіс қабатқа жайып, ұзындығы 27-28 см және ені 2,5-3, 0 см жолақтарға кеседі. Қамыр жолағы екіге бүктеледі, бүктелген жолақтың бір ұшы ұсталады, ал екінші бос қолмен өз осінің айналасында екі рет бұралып, дайындаманың бетінде екі спиральды бұрылыс пайда болады. Қалыптастырылған дайындамалар парақтарға салынады және тексеруге жіберіледі. Тексерудің ұзақтығы 60-90 минут. 10-15 минут ішінде. дәлелдеу аяқталғанға дейін дайындамалардың беті жұмыртқамен майланады. Пісіру ұзақтығы 13-14 минут. пісіру камерасының температурасы 250-270°С болғанда.