С А Ш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шай қайнату кезінде белгілі бір ережелер мен ережелерді сақтау ұсынылады. Бірінші шарт - шай дайындауға арналған жақсы ыдыстың болуы, оны басқа мақсаттарда қолдануға болмайды. Шайды дайындамас бұрын, бұл ыдысты қайнаған сумен шаю керек, содан кейін оған белгілі бір мөлшерде шай құйыңыз. Әдеттегі доза - 1 стакан сусынға 1 шай қасық шай, шәйнекке тағы бір қасық шай қосылады. Бірақ бұл норма ең алдымен шайдың сапасына және оның түріне байланысты. Алдын ала қыздырылған шәйнекке құйылған шайды қайнағанға дейін бір сәт оттан алып, ыстық сумен құйып алу керек. Алынған қайнатуға 1 минут қажет. қақпақпен жабылған шәйнекте тұрыңыз, содан кейін қалған суды қосыңыз. 3-4 минуттан кейін дайын шайды фарфор кеселерге құйыңыз. Егер қайнату процесі жүретін уақыт қысқарса, шайдың қажетті хош иісі болмайды, егер ол жалғаса берсе - таниндер шайға ащы және дәмсіз дәм береді. Дайын шайды қайнатуға арналған ыдыстан, ал алдын ала қыздырылған басқа ыдыстан тікелей құюға болмайды.