Сорпа-харчо
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет - 76 г, ет сүйектері - 100 г, күріш - 30 г, май - 10 г, пияз - 30 г, сарымсақ - 3 г, томат пюресі - 10 г, ткемали - 10 немесе шарап сірке суы - 5 г, шөптер. Сиыр немесе қой етінің төс етін кесектерге кесіңіз (бір порцияға 2-3 дана) және жартылай дайын болғанша пісіріңіз. Томат пюресін пісіру кезінде сорпадан алынған майға құтқарыңыз. Сорпаға күріш, шикі туралған пияз, құтқарылған қызанақ пюресі, ұсақталған сарымсақты салыңыз, пісіру аяқталғанға дейін ыстық қара өрік тұздығын (Ткемали) немесе шарап сірке суын қосыңыз. Ет кесектерімен және жасыл ақжелкенмен, жалбызмен немесе кинзамен бірге қызмет етіңіз.