Суланған қара өрік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Зәр шығаруға арналған қара өріктің ең жақсы сорттары кәдімгі венгр, ажандық венгр, итальяндық венгр, қысқы және т.б. болып саналады. Қазірдің өзінде жағымды дәмі бар жемістер қолайлы, бірақ олар әлі де қатты, өйткені зәр шығару кезінде олар жұмсарады. Зәр шығаруға арналған дренаждарда механикалық зақым болмауы керек. Оларды сапасына қарай сұрыптайды, жуады және ыдысқа салады. Дренажды сулауға арналған ең ыңғайлы ыдыс - сыйымдылығы 20-30 литр болатын емен бөшкелері. Эмальданған шелектер мен шыны бөтелкелерді пайдалануға болады. Бөшкенің түбі сабанмен қапталған, содан кейін қара өрік құйылады және үстіне сабанмен, майлықпен жабылады, шеңбер, кішкене жүк салынады және тұзды ерітіндімен толтырылады. Ашытылған қара өрік 20-30 күннен кейін жеуге дайын болады. Ылғалдандырылған қара өріктерді дайындауға арналған бірнеше кең таралған рецепттер бар. Дұрыс ашытылған қара өрік жарықтарсыз, тәтті және қышқыл дәмі мен өзіне тән хош иісі болуы керек, жемістері жұмсақ, жаңа піскен қара өріктерге қарағанда сәл ашықырақ, пішіні дұрыс болуы керек. Тұздық - қызғылт түсті мөлдір сұйықтық, тәтті және қышқыл дәмі, жағымды иісі, газдалған. Жақсы сусын болып табылады. Ылғалдандырылған қара өрік 5С температурада 4-5 ай бойы сақталады.