Суға малынған алма (бірнеше кеңестер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Алма жеткілікті тығыз, орташа мөлшерде және дәмі бойынша қышқыл болуы керек. Алманы алып тастағаннан кейін бірден сулау ұсынылмайды, олардың құрамындағы крахмал қантқа айналуы үшін аздап жатуға рұқсат беру керек. Жемістерді механикалық зақымсыз мұқият алып тастау керек (зәр шығару үшін өлексені қолдануға болмайды). Маринадтауға арналған алманың ең жақсы сорттары Ренет шампан, Ренет Симиренко, Зеленка, Анис, Бабушкино, Апорт, Антоновка, Пепин Литва және басқалары болып саналады. Қарлы кальвилл, Кандил-сикап сирек ашытылады, өйткені олар жаңа піскен күйінде жақсы сақталады. Ашыту үшін жазғы сорттардың алмалары толығымен боялған немесе күйген күйде қолданылмайды.