Отын мен мангалдар туралы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Мамандардың пікірінше, шашлыктар үшін ең жақсысы - жүзім сабағынан жасалған отын. Иә, ақ шегіртке, ит ағашы, тікенек, бук, емен сапасы төмендеген сайын қолайлы. Тек жапырақты ағаштар қолайлы. Қылқан жапырақты ағаштардан шайырлы ағаштан жасалған отын мүлдем алынып тасталады, олар етке ешқандай тұздықтармен жойылмайтын дәм береді. Сапа критерийі - көмірдің мөлшері мен жылуы. Улы ағашы бар ағаштардан алынатын отын (буктан басқа, оның улары жанған кезде ыдырайды), мысалы, жапондық софора, қатаң түрде алынып тасталады. Егер дайын көмір болса, оны қолдануға қымсынбаңыз. Ол әдетте қайың шұлықтарынан жасалады. Критерийлер келесідей - отын түтінсіз жағылуы керек, жақсы газбен көп көмір беруі керек және шайырлы болмауы керек. Шаш-басты пісіруге арналған ең жақсы қуырғыш таба дәстүрлі барбекю болып табылады, бірақ қоғамдық тамақтандыру кәуаптарды жасайтындай емес - ол өте жоғары. Пикник барбекюінің биіктігі ет көмірдің үстінде 4-5 см, тіпті одан да төмен болатындай болуы керек. Барбекюді торлармен (ұсақ) және үрлегішпен жасаған дұрыс, бұл желге және жалпы қуатқа байланысты тартымдылықты реттеуге мүмкіндік береді. Барбекю болмаған жағдайда, пешті импровизацияланған жанбайтын материалдан - кірпіштен, тастардан және т.б. бүктеуге болады.