Шошқа етінен жасалған кәуап (қабандар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл кәуап үшін бір жастан аспайтын жас қабанның етін қолданған дұрыс. Ет балмұздақ болмауы керек. Балғындық дәрежесі бойынша етті саусақпен басу арқылы бағалауға болады - пайда болған шұңқыр тез тегістелуі керек. Шошқа етінің бүйірі ең қолайлы, ол қаңқаға жақын, ол кесілген кезде омыртқамен бірге қалады -түнгі жарық, қабырғалардың жұқа және қалың жиектері мен ұштары алынып тасталады. Қалғандарынан біз шошқа майын кесеміз (толық емес, ал егер шошқа өте майлы болмаса, оны кесуге болмайды, тек теріні алып тастаңыз, бұл жерде дәм мәселесі де бар). Қалған бөлігін қабырға бойымен кесіп тастаймыз, салмағы шамамен жарты килограмм жарты ай тәрізді кесектерді сәулелендіреміз, ал омыртқаның бүйірінен дұрыс кесілген кезде екі иірімді өсінді қалады - неге екені кейінірек белгілі болады. Төтенше жағдайларда жұмсақ ет те, ан-трекот та (бүйрек бөлігі), төтенше жағдайларда 150 - 200 грамм кесектерге кесілген кез келген етті бөлік қолайлы болады. Ең бастысы, ет жеңіл болуы керек. Қара ет құрғақ және қатты болады. Кавказ тіліндегі кәуап сияқты пісіріңіз. Ұнтақталған күріш ботқасы мен қуырылған пиязбен немесе шикі пияз мен жасыл пияз, қызанақ және лимон қосылған күрішсіз ұсыныңыз. Шошқа еті - 1500, 3% сірке суы - 50 г, қуырылған және жасыл пияз - 3 дана, шошқа майы - 50 г, сарымсақ - 150 г, тұз, ұнтақталған қызыл бұрыш, шөптер.