Бургундия стиліндегі ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бір килограмм сиыр еті, 2 ас қасық сары май, 100 г бекон, 8 кішкене пияз, 150 г шампиньон саңырауқұлағы, 1 стақан коньяк, бір бөтелке қызыл шарап (1/2 л.), 3-4 сабағы тимьян, 1 лавр жапырағы, 2 түйір сарымсақ, 1 ас қасық. қасық ұн, тұз, бұрыш. Етті бөліктерге бөліңіз, оларды майдың жеткілікті мөлшерінде қуырыңыз. Етті табадан алыңыз да, оның орнына табаға туралған бекон, 2 кішкене пияз, ұсақталған сарымсақ, майдалап туралған шампиньондарды салыңыз. Мен тағы да ұнтақталған кептірілген тікенді жаңбыр күртешелерін қостым - олар қартайған кезде қоңырға айналады және қоңыр споралардың бұлттарымен үрленеді. Олар өте жас жиналады, жұмсақ омыртқалары бар қабық қабық тәрізді оңай шығып кеткенде. Ал целлюлоза серпімді емес, қысымнан жарылып кетеді. Керемет хош иіс! Ұнтақталған ақ саңырауқұлақты да салуға болады. Мұның бәрін аздап сөндіріңіз, содан кейін етті табаға қайтарыңыз, бір стақан коньяк құйыңыз, ұн себіңіз, лавр жапырағын, тимьянды және қалған шамдарды қосыңыз. Барлығын жақсылап араластырып, шарап құйыңыз. Тұз бен бұрыш себіңіз (маған тағы жарты шай қасық құрғақ қыша қосқан дұрыс деп айтты). 5-7 минуттан кейін етті алып тастаңыз, ыдысқа салыңыз да, жабыңыз да, тостағанды қайнаған суы бар кастрюльге салқындатыңыз, ал тұздықты жартылай қайнатыңыз. Содан кейін тұздықты құйып, етке қызмет етіңіз. Қуырылған картоп пен жасыл салатты, сондай-ақ аздап қуырылған (бірақ ішін жұмсақ ұстау үшін) сарымсақпен сүртілген орамдарды бөлек ұсыныңыз. Бұл етке жақсы қызыл шарап беріледі, жақсырақ жартылай құрғақ, ол бөлме температурасында болуы керек және қызмет етерден бір сағат бұрын "дем алу" керек (яғни ашық тұру керек).