Ыдыстағы ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы рецепт b1. Майсыз ет, картоп, тауық сорпасы, пияз, өсімдік майы, қаймақ, тұз, дәмдеуіштер. Барлығы шамамен жарты литрлік екі кастрюльде жасалады. Олар, әрине, саз. балшықтан жасалған ыдыстарды пісіру кезінде суық пешке қою керек, содан кейін олар жарылып кетпейді (және пісіру уақытын сәйкесінше жарты сағатқа көбейтіңіз). одан да жақсырақ, кәстрөлдерді суық суға 15 минут салып, содан кейін пешке салыңыз. Сонымен, ет алынады, кішкене кесектерге кесіледі. Жеткілікті жұқа және ұзын, айталық 1 x 1 x 5 сантиметр. Содан кейін олар қытырлақ болғанша қуырылады және дайын болғанға дейін қуырылады. Содан кейін картоп алынады, тікбұрышты кесектерге кесіледі, шамамен 2 x 2 x 1. Алайда, олар дұрыс емес пішінде болуы мүмкін. Олар да қытырлақ болғанша қуырылады. Содан кейін ет кәстрөлдердің түбіне, ал картоп үстіне қойылады. Енді тауық текшесін бір стақан суда сұйылту керек. Және бұл сорпаны кәстрөлдерге әрқайсысына жарты кеседен құйыңыз. Қуырылған пиязды үстіне қалдырыңыз да, барлығын алдын ала қыздырылған пешке салыңыз, әрине қақпақтармен жабыңыз. 20 минуттан кейін алып тастап, үстіне көк шөптерді (аскөк, ақжелкен...), туралған, сосын майдалап туралған сарымсақты қосып, композицияны қаймақпен аяқтаңыз (әр кастрюльге шамамен 2-3 ас қасық). Жабыңыз, пешке тағы 15 минутқа қойыңыз. Картоп дайын болған кезде дайын болады (мұқият тырысу керек), Бастысы араластырмау керек. Ал тамақ іше бастағанда, ыстықтан ыстыққа дейін, содан кейін араластырыңыз. рецепт b2 Мен өнімдерді қабаттарға салдым: ет төмен, картоп жоғарғы қабатта. Етке саңырауқұлақтарды (немесе майдалап туралған маринадталған қияр немесе аскөк туралған сарымсақ) қоссақ жақсы болар еді. Барлығының үстіне (бірақ міндетті емес) сақиналардағы пияз. Тұз, бұрыш себіңіз, су немесе сорпа қосыңыз. Әрі қарай, кастрюльді міндетті түрде бір нәрсемен "жабыңыз". Ең қарапайым тәсілі - бетіне бірнеше қасық майонезді жайып, үгітілген ірімшікке себіңіз, бірақ классикалық түрде ашытқысыз қамырдан торт жасаңыз. рецепт ә3. Айталық, үш футтық сиыр етінің бір бөлігін алайық. Біз екі үлкен пиязды ұсақтап тураймыз, кастрөлдің түбіне құйамыз. Етті бір бөлікке салып, үстіне бұрыш бұршағы мен лавр жапырағын салып, кастрюльді орташа қыздырылған пешке қоямыз. Ешбір жағдайда суды құюға және етті тұздауға болмайды. Кәстрөл өз жұмысын өзі жасайды және 2,5-3 сағаттан кейін сіз ет шырынымен араластырылған пияз шырынында жүзетін ең жұмсақ қуыруды аласыз. Осы уақытта тұздықты дайындауға болады. Ұнды жаңғақ иісі шыққанша құрғақ табада қуырыңыз (және ол басталады, уайымдамаңыз), ұнға екі кесе қаймақ салыңыз. Ол гүлдеген кезде тұздыққа үш ас қасық Дижон қышасын (егер орысша болмаса) қосыңыз. Енді тұздықты зімбірмен, майоранмен хош иістендіріп, сарымсақпен дәмдеңіз де, дайын тұздықты етке құйыңыз. Содан кейін ыдысты аздап тұздаңыз. Баяу қыздырылған пеште тағы жарты сағат - және сіз "Славян базары" мейрамханасының мақтанышы, саудагердің қуыруын алдыңыз. Етті ерніңізбен жеуге болады, ол жұмсақ, ащы және рухани. Ал гарнирге қарақұмық ботқасын ұсынсаңыз, түскі асқа бастықты "А ла рюс" деп атауға болады. Сол сияқты, кастрюльде тауық немесе қоян пісіруге болады.