Желкен астындағы картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 8-10 орташа картоп, шошқа майының бір бөлігі, аздап май, тұз, пештің және сіріңкенің болуы. Дайындау әдісі қарапайым: картоп мұқият жуылады, 2 жартыға кесіледі (тазартудың қажеті жоқ), майланған пісірме табаққа салынады. Содан кейін олардың әрқайсысына шошқа майының бір бөлігі салынады. Оны ұстап тұру үшін шошқа майы мен картопты сіріңкемен тесіңіз (сіріңкенің басын алып тастаған дұрыс). Содан кейін "желкенді қайықтарды" дәміне қарай тұздаңыз. Орташа отта пешке салыңыз. Пешті шамамен 20-30 минут пісіру керек, картопты еріген шошқа майымен құюды ұмытпаңыз. PS Бұл қарапайым рецепт тек импровизацияға арналған тақырып... Айтпақшы, сіздің картоп пен ірімшік өте ұқсас, бірақ әлдеқайда ылғалды :) Мысалы, мен сондай-ақ тұздықты (түсі - көңіл-күйге сәйкес) және дәмдеуіштерді пісіргеннен кейін қосқанды ұнатамын.