Өзбек тіліндегі мантылар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 35, құйрық майы 7, пияз 35, бидай ұны 40, су 20, қышқыл көз 20, бұрыш, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Қой мен пиязды ұсақтап турайды, жақсылап араластырады, тұз бен бұрыш қосып дәмдейді. Тік ашытқысыз қамырдан пирожныйлар жайылады, оның ортасына тартылған ет пен құйрық майының бір бөлігі салынады, торттардың шеттері қысылып, өнімдерге дөңгелек пішін береді. Мантыларды бумен қайнатады және ет сорпасы мен қышқыл сүтке құйып, бұрыш пен шөптерге себе отырып, қызмет етеді.