Шұжық (шұжықтар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа қой етінің ішегі 100, қой еті 45, көкбауыр 20, құйрық майы 10, күріш 30, пияз 35, су 130, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қойдың ішектеріне тұз себіліп, бірнеше рет сумен жуылады, айналдырылады, қырылады және қайтадан жуылады. Қой етінің етін, құйрық майын, көкбауыр мен пиязды ет тартқыштан өткізіп, жартылай дайын болғанға дейін қайнатылған күріш, тұз, бұрыш, сумен араластырады. Алынған тартылған ет ішекке толтырылып, жіппен байланады. Шұжықтар жарты сағаттай қайнатылады.