Қызылша "Раушан бүршігі"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр су үшін - 100 г қант, 50 г тұз, 2 - 3 г кесек даршын және 6 - 8 дана. қалампыр мен бұрыш бұршағы, 150 г 10% сірке суы, Диаметрі 1,5 - 2,5 см қызылшаның тамырларын таңдап, ұштарын кесіңіз. Содан кейін қызылшаны жуады, шелекке немесе ыдысқа ыдыс-аяқ ыдысының жартысына дейін салады, тамыр көкөністерімен және шпательмен немесе таяқпен шайылған сумен құйып, жерді, құмды 3 - 5 минут ішінде жылдам айналмалы қозғалыста жуады және теріні ішінара алып тастайды. . Осыдан кейін қызылша 2 - 3 рет таза сумен жуылады, 15 - 20 минут қайнатылады және сумен салқындатылады. Содан кейін тамыр дақылдары пышақпен аршылып, раушан бүршігі пішініне келтіріледі. Осыдан кейін қызылша қайтадан жуылады және "Маринадталған тәтті қызылша" рецепті бойынша консервіленеді.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Қызылша "Раушан бүршігі" пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 5 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz