Қызылша "Раушан бүршігі"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр су үшін - 100 г қант, 50 г тұз, 2 - 3 г кесек даршын және 6 - 8 дана. қалампыр мен бұрыш бұршағы, 150 г 10% сірке суы, Диаметрі 1,5 - 2,5 см қызылшаның тамырларын таңдап, ұштарын кесіңіз. Содан кейін қызылшаны жуады, шелекке немесе ыдысқа ыдыс-аяқ ыдысының жартысына дейін салады, тамыр көкөністерімен және шпательмен немесе таяқпен шайылған сумен құйып, жерді, құмды 3 - 5 минут ішінде жылдам айналмалы қозғалыста жуады және теріні ішінара алып тастайды. . Осыдан кейін қызылша 2 - 3 рет таза сумен жуылады, 15 - 20 минут қайнатылады және сумен салқындатылады. Содан кейін тамыр дақылдары пышақпен аршылып, раушан бүршігі пішініне келтіріледі. Осыдан кейін қызылша қайтадан жуылады және "Маринадталған тәтті қызылша" рецепті бойынша консервіленеді.