Маринадталған сәбіз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 10 литр құю үшін: 0,375 литр сірке суы, 9,6 литр су, 0,5 кг қант, 0,4 кг тұз, 5 г даршын, 4 г қалампыр, 3 г хош иісті бұрыш, 5 г лавр жапырағы Бастардың жасыл бөліктерін алып тастап, сәбізді тазалаңыз, содан кейін тамырдың мөлшеріне байланысты қайнаған суға бірнеше минут салып қойыңыз, сәбіз әр түрлі уақытта қайнаған суда ұсталады. Тамыр диаметрі 1 - 2 см - 2 - 3 минут, тамыр диаметрі 2,5 - 3 см - 3 - 4 минут, диаметрі 3,5 см-ден жоғары - 8 - 10 минут. Осыдан кейін сәбізді салқындатып, бағандарға, текшелерге, жолақтарға, жұлдыздарға кесіңіз, контейнерлерге салыңыз және тұздықты құйыңыз.