Шпундра
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 250, пияз 30, қызылша 80, ұн 10, май 15, қызылша квасы 350, тұз, квас үшін: су 12 л, қызылша 5 дана.
Сипаттамасы Шошқа етінің төс еті табада туралған пияз, ұн және ұсақталған қызылшамен қуырылады. Осыдан кейін, қуырылған төс еті майдалап туралып, пияз және қызылшамен бірге кастрюльге салынады, қызылша квасымен құйылады, тұздалады, пісірілгенге дейін қайнатылады және қызмет етеді. Қызылша квасы келесідей дайындалады: қызылшаны жуады, тазалайды, тілімдерге бөледі, тұтас қызылшамен араластырылған бөшкеге салып, салқын сумен құйып, t=2- 4 градуста 2 апта ұстайды. .